Ćorić: Postupna liberalizacija tržišta plina

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić gostovao je na RTL televiziji gdje je komentirao situaciju oko Uljanika te poskupljenje plina.
 
Ovakav model funkcioniranja brodogradnje više ne podržavamo
 
"Vlada je jučer jasno dala do znanja da ovakav program restrukturiranja nama nije prihvatljiv. Vlada mora biti odgovorna prema građanima, poreznim obveznicima. Jučerašnjom odlukom smo jasno dali do znanja da ovakav model funkcioniranja brodogradnje više ne podržavamo", rekao je Ćorić.
 
"U narednim danima očekujemo da se postupci na sudovima nastave odnosno okončaju. Mi smo uvijek tu za neku ideju", poručio je, dodavši da je stečajni postupak odluka suca.
Istaknuo je prošlogodišnji kredit te jamstva za kredit koje je država dala u koordinaciji s Europskom unijom.
 
Ova Vlada nije vodila Uljanik
 
"Ja sam siguran ćete se složiti da je u zadnja tri desetljeća sustav kontrole zakazao. Što se tiče zadnje dvije godine, ova Vlada nije vodila Uljanik. Vrlo je jasno poznato tko su Uprave Uljanika. Odgovornosti su vrlo jasno podijeljene. Sve je došlo na naplatu", kazao je ministar Ćorić.
 
Postupna liberalizacija tržišta plina
 
Izjavio je da je do poskupljenja plina moralo doći. "Cijena plina je na veleprodajnom tržištu značajno narasla. Izborili smo se za postupnu liberalizaciju tržišta u naredno vrijeme. Ovakvo povećanje cijena je nešto što se nije moglo izbjeći", kazao je te dodao da svima onima koji  imaju ugovore struja neće poskupiti.

Izvor: RTL / Vlada
 
 

Pisane vijesti | Tomislav Ćorić