Croatia Summit 2010

Vlada Republike Hrvatske bit će domaćin međunarodne konferencije šefova država i vlada, visokih dužnosnika europskih i sjevernoameričkih zemalja, te predstavnika međunarodnih organizacija koja će se pod nazivom „Croatia Summit 2010 –South East Europe Facing Global Challenges“ održati 9. i 10. srpnja 2010. godine, u Dubrovniku (Hotel "Palace", Masarykov put 20).
Ovim putem obavještavamo redakcije o potrebi akreditacije novinara i snimatelja za medijsko praćenje skupa. Događaj će moći pratiti isključivo prethodno akreditirani novinari i snimatelji.


CROATIA SUMMIT 2010 – SOUTH EAST EUROPE FACING
GLOBAL CHALLENGES
9. i 10. srpnja 2010., Dubrovnik, Republika Hrvatska


Vlada Republike Hrvatske bit će domaćin međunarodne konferencije šefova država i vlada, visokih dužnosnika europskih i sjevernoameričkih zemalja, te predstavnika međunarodnih organizacija koja će se pod nazivom „Croatia Summit 2010 –South East Europe Facing Global Challenges“ održati 9. i 10. srpnja 2010. godine, u Dubrovniku (Hotel „Palace“, Masarykov put 20).

Međunarodna konferencija „Croatia Summit“ održava se već petu godinu zaredom u Dubrovniku, s ciljem poticanja dijaloga između visokih dužnosnika i eksperata, a s posebnim fokusom na integraciju jugoistočne Europe u euroatlantske strukture suradnje.

U tom smislu, ove će godine naglasak biti stavljen na pitanja gospodarskog upravljanja, globalne sigurnosti i transatlantskih odnosa, te buduće vizije za jugoistočnu Europu i izazova s kojima je suočena uslijed globalne gospodarske krize.

Ovim putem obavještavamo redakcije o potrebi akreditacije novinara i snimatelja za medijsko praćenje skupa. Događaj će moći pratiti isključivo prethodno akreditirani novinari i snimatelji.

Akreditaciju novinara vodi Ured glasnogovornika, Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija.

Popunjeni obrasci za akreditaciju koje se nalaze u privitku ove obavijesti moraju se dostaviti Uredu glasnogovornika najkasnije do 2. srpnja 2010. godine na e-mail glasnogovornik@mvpei.hr ili fax: 01 4569 973.

Informacije o sastanku i prateći obrasci za akreditaciju bit će objavljeni na Internet stranici Vlade RH www.vlada.hr i MVPEI www.mvpei.hr. Detaljnije obavijesti za medije bit će dostavljene naknadno.

Kontakti za medije:
Ured glasnogovornika, Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija tel: 01 4597 704, fax: 01 4569 973, e-mail: glasnogovornik@mvpei.hr ,


Ured za odnose s javnošću Vlade Republike Hrvatske tel: 01 4569 239, fax: 01 6303 022.

Press centar sa pratećim tehničkim mogućnostima (Internet, fax, telefon, video veza) bit će organiziran u Hotelu „Palace“, Masarykov put 20.



Najave