Croatia Summit 2011.

CROATIA SUMMIT 2011 – A NEW DECADE FOR SOUTH EAST EUROPE - FINALIZING THE TRANSITION

8. i 9. srpnja 2011., Dubrovnik, Republika Hrvatska

Vlada Republike Hrvatske bit će domaćin međunarodne konferencije šefova država i Vlada, visokih dužnosnika europskih i sjevernoameričkih zemalja, te predstavnika međunarodnih organizacija koja će se pod nazivom „Croatia Summit 2011 – A New Decade For South East Europe – Finalizing The Transition“ održati 8. i 9. srpnja 2011. godine, u Dubrovniku (Hotel „Palace“, Masarykov put 20).

Međunarodna konferencija „Croatia Summit“ održava se već šestu godinu zaredom u Dubrovniku kao platforma dijaloga između visokih dužnosnika i eksperata u cilju izgradnje prosperitetne budućnosti za regiju jugoistočne Europe.

U tom smislu ove će godine naglasak biti stavljen na pitanja gospodarskog upravljanja, izazove koji su postavljeni regionalnoj i globalnoj sigurnosti razvojem događaja na prostoru južnog Mediterana, kao i izglede eurointegracije zemalja jugoistočne Europe.

Ovim putem obavještavamo redakcije o potrebi akreditacije novinara i snimatelja za medijsko praćenje skupa. Događaj će moći pratiti isključivo prethodno akreditirani novinari i snimatelji.

Akreditaciju novinara vodi Ured glasnogovornika, Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija.

Popunjeni obrasci za akreditaciju koje se nalaze u privitku ove obavijesti moraju se dostaviti Uredu glasnogovornika najkasnije do 4. srpnja 2011. godine na e-mail glasnogovornik@mvpei.hr ili fax: 01 4569 973.

Informacije o sastanku i prateći obrasci za akreditaciju bit će objavljeni na Internet stranici Vlade RH www.vlada.hr i MVPEI www.mvpei.hr. Detaljnije obavijesti za medije bit će dostavljene naknadno.

Kontakti za medije:

Ured glasnogovornika, Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija tel: 01 4597 704, fax: 01 4569 973, e-mail: glasnogovornik@mvpei.hr.

Press centar sa pratećim tehničkim mogućnostima bit će organiziran u Hotelu „Palace“, Masarykov put 20.

Smještaj organiziraju i troškove smještaja snose same redakcije. Više informacija o mogućnosti smještaja može se naći na Internet stranicama Turističke zajednice grada Dubrovnika www.tzdubrovnik.hr.

Radni jezik konferencije je engleski. Osiguran je simultani prijevod na hrvatski i engleski tijekom plenarnih zasjedanja.

Vize, za državljane zemalja kojima je potrebna viza za ulazak u RH, potrebno je zatražiti na vrijeme u Veleposlanstvu RH u odnosnoj državi. Troškove izdavanja vize snosi podnositelj zahtjeva. Popis Veleposlanstava RH i pregled viznog sustava nalazi se na stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija www.mvpei.hr .



Najave