D. Pack: najnovija ubojstva ne mogu biti zapreka Hrvatskoj za ulazak u EU

OPATIJA, 24. listopada 2008. (Hina) - Zastupnica u Europskom parlamentu Doris Pack u današnjoj je izjavi za novinstvo u Opatiji ocijenila da najnovija ubojstva u Hrvatskoj ne mogu biti prepreka Hrvatskoj za ulazak u EU.

Mafijaških struktura ima svagdje, u EU i izvan nje. Takve pojave događaju se posvuda gdje mafija prijeti. Bitno je boriti se protiv njih i pokazati da se borite, rekla je Pack.

Izrazila je sućut obiteljima preminulih.

Na novinarsko pitanje u vezi s današnjom izjavom parlamentarnog izvjestitelja za Hrvatsku Hannesa Swobode, kako je riječ o događaju koju Hrvatsku baca unatrag u nastojanjima da uđe u EU, rekla je da joj nije poznata, no da je, bez obzira na to tko ju je izgovorio, besmisleno tvrditi da ubojstva mogu utjecati na ulazak Hrvatske u EU.

Unija želi borbu protiv ubojica i kriminalaca, a hrvatska Vlada to čini, ocijenila je Pack, dodavši da hrvatska Vlada i njezine institucije na tom polju rade dobro. Također je izjavila da je njezin dojam da i EU tako misli, a da se rezultati ne mogu odmah vidjeti.

Ubojice i mafijaši moraju se dovesti pred sud kako bi se rasvijetlili najnoviji zločini, navela je Pack. Ti događaji govore da mafija prijeti institucijama ili osobama koje je mogu raskrinkati kao i mogućim svjedocima, rekla je Pack.

Doris Pack u Opatiji sudjeluje na međunarodnoj konferenciji "Europska suverenost u multipolarnom svijetu - Hrvatska 2009."



Pisane vijesti