Dovršetak ekshumacija posmrtnih ostataka na području Ličko-senjske županije

U organizaciji Ministarstva obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti od 17. listopada ove godine traju probna iskapanja i ekshumacije posmrtnih ostataka na području Ličko-senjske županije.

U organizaciji Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti od 17. listopada ove godine traju probna iskapanja i ekshumacije posmrtnih ostataka na području Ličko-senjske županije. Navedene ekshumacije obuhvatile su i pretraživanje 12 speleoloških jama, od kojih su u četiri pronađeni posmrtni ostaci ljudskog podrijetla. Dovršena je ekshumacija posmrtnih ostataka pronađenih u jami Sorić Krčevina na području Nacionalnog parka „Plitvička jezera“ kod Prijeboja, u kojoj su na dubini od 87 metara pronađeni posmrtni ostaci najmanje 30 osoba. Također je dovršena ekshumacija posmrtnih ostataka najmanje 70 osoba koji su pronađeni u jami Volaški Vrh. Na području Široke Kule u dvije jame pronađeni su posmrtni ostaci tri osobe, a tijekom probnih iskapanja i ekshumacija na području Lovinca ekshumirani su posmrtni ostaci jedne osobe.
Preliminarnom obradom, tijekom ovih ekshumacija pronađeni su, dakle, posmrtni ostaci najmanje 104 osobe, a nakon obrade na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu, gdje su prevezeni pronađeni posmrtni ostaci, bit će poznat točan broj žrtava kao i njihova ostala obilježja.
Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti nastavit će s probnim iskapanjima na području Ličko-senjske županije, koja će biti dovršena do kraja ovog tjedna.




Pisane vijesti