Državna izaslanstva položila vijence na Dan Svih svetih

U spomen na poginule za Hrvatsku danas su na blagdan Svih svetih predsjednik Republike Stjepan Mesić, predsjednik Hrvatskog sabora Vladmir Šeks i predsjednik Vlade Ivo Sanader s izaslanstvima položili vijence i zapalili svijeće kod Križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja na zagrebačkom groblju Mirogoju.

ZAGREB, 1. studenog 2005. (Hina) - U spomen na poginule za Hrvatsku danas su na blagdan Svih svetih predsjednik Republike Stjepan Mesić, predsjednik Hrvatskog sabora Vladmir Šeks i predsjednik Vlade Ivo Sanader s izaslanstvima položili vijence i zapalili svijeće kod Križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja na zagrebačkom groblju Mirogoju.

U saborskom izaslanstvu bile su potpredsjednice Đurđa Adlešić i Vesna Pusić, te predsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ivan Jarnjak i zastupnik Andrija Hebrang. U izaslanstvu Vlade bila je potpredsjednica Jadranka Kosor te ministri Ivan Šuker, Božo Biškupić, Marina Matulović Dropulić i Dragan Primorac.

Predsjednik Vlade Ivo Sanader i ministri u Vladi te predsjednik Sabora Vladmir Šeks s potpredsjednicom Adlešić i zastupnicima Jarnjakom i Hebrangom položili su vijence i zapalili svijeće i na grob prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana na Mirogoju. Počast poginulima za Hrvatsku na Oltaru Domovine na Medvedgradu odali su premijer Sanader s ministrima i predsjednik Sabora Šeks sa zastupnicima Hebrangom i Jarnjakom.

Izaslanstva predsjednika Republike, Vlade i Sabora položila su vijence i zapalila svijeće i na Zajedničku grobnicu za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju. Izaslanstvo Sabora i Vlade počast poginulima za Domovinu odalo je i kod Središnjeg križa na Mirogoju.

Kod Križa u Aleji hrvatskih branitelja te na grob prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana vijence su položili i zapalili svijeće i izaslanstva Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH, te ministarstava unutarnjih poslova i obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti sa udrugama iz Domovinskog rata, predvođeni ministrima Berislavom Rončevićem, Ivicom Kirinom i Jadrankom Kosor.

Izaslanstvo Grada Zagreba, na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem, položilo je vijence i zapalilo svijeće kod Križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja, na grobu dr. Franje Tuđmana te na Zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.

U spomen na prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana u kapelici sv. Filipa i Jakova na Oltaru Domovine na Medvedgradu služena je misa.



Pisane vijesti