Dubrovnik: Croatia summit nastavljen raspravom o gospodarskoj krizi

DUBROVNIK, 10. srpnja 2010. (Hina) - Croatia summit u Dubrovniku nastavlja se u subotu plenarnim raspravama o gospodarskoj krizi, globalnoj sigurnosti i budućnosti jugoistočne Europe, te brojnim bilateralnim susretima premijerke Jadranke Kosor s kolegama iz zemalja regije.

U raspravi o globalnoj ekonomskoj recesiji, sudionici summita istaknuli su potrebu konsenzusa za rješavanje problema s kojima se svijet suočava u izlasku iz najteže gospodarske krize od Velike depresije u prvim desetljećima dvadesetoga stoljeća.

Panelom je moderirao hrvatski ministar gospodarstva Đuro Popijač, a govorili su kosovski premijer Hashim Thaci, predsjednik Vijeća za regionalnu suradnju Hido Biščević te drugi visoki dužnosnici iz regije i EU-a.

Na marginama sastanka, koji se održava u hotelu Dubrovnik Palace, premijerka Kosor će se odvojeno susresti s kolegama iz Slovenije, Bugarske, Albanije i Kosova - Borutom Pahorom, Bojkom Borisovom, Salijem Berishom i Hashimom Thacijem, te s europskim povjerenikom za proširenje Štefanom Fuleom.



Pisane vijesti