Fuchs: Hrvatske škole su sigurne, no vidjet ćemo kako ih učiniti još sigurnijima

Slika /Vijesti/2023/Svibanj/04 svibnja/Fuchs 1.jpg

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs rekao je u srijedu da je pokolj u beogradskoj osnovnoj školi, u kojoj je učenik ubio i ranio više osoba, ogromna tragedija te je najavio da se u Ministarstvu formira radna grupa koje će analizirati sigurnost i zaštitu hrvatskih škola.

"To je ogromna tragedija. Mislim da moramo itekako početi razmišljati o tome da se ovakve stvari ne dogode eventualno negdje kod nas. Svi smo razmišljali o Americi i nekim zemljama koje nam nisu bliske, to nije nešto što se događalo na ovim prostorima", rekao je ministar Fuchs za Dnevnik Nove TV.
 
Ministar je doveo i u pitanje jesu li uzrok takvim događajima možda nove tehnologije koje utječu na dječju psihu ili šire otuđenje.
 
Sućut zbog tragedije u Beogradu
 
"Predat ćemo pismo sućuti srpskom veleposlanstvu da ga se uruči srpskom ministru prosvjete", kazao je ministar.
 
Rekao je kako su hrvatske škole dosad bile sigurne.
 
"Činimo sve što je moguće. Naravno da ćemo i nakon ovoga razmotriti eventualno neke druge korake. Rekao sam da se u Ministarstvu formira radna grupa koja će analizirati stvari i onda ćemo koordinirati i s Ministarstvom unutarnjih poslova. Vidjet ćemo što se može napraviti i na koji način podignuti zaštitu", zaključio je Fuchs rekavši da su generalno škole sigurne.
 
Izvor: Hina / Vlada

Pisane vijesti | Odgoj i obrazovanje | Radovan Fuchs