Fuchs: HZJZ treba kontaktirati lokalne stožer oko cijepljenja prosvjetara

Slika /Vijesti/2021/svibanj/6 svibnja/VRH_1542.JPG

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs najavio je kako će uputiti apel HZJZ-u da kontaktira lokalne stožere u vezi cijepljenja prosvjetnih radnika, ustvrdivši da ih se dosad niz procijepio, a oko 12 posto ih je preboljelo Covid-19.

"Mislim da se u svim županijama cijepe i profesori, odnosno niz profesora se cijepio i kroz osnovne kanale cijepljenja, od obiteljskih liječnika, pa kroz ugrožene skupine itd", rekao je Fuchs novinarima komentirajući tvrdnje da devet županija još nije krenulo s cijepljenjem prosvjetara.

Osim toga, kazao je Fuchs, dio nastavnika je prebolio Covid-19, po procjenama ministarstva, oko 12 posto.

"Postoje preporuke, ne mogu odgovoriti na pitanje zašto u nekoj županiji lokalni stožeri nisu primijenili takav način cijepljenja, svi imaju vrlo egzaktne popise s imenima i prezimenima, OIB-ima", rekao je Fuchs u Institutu društvenih znanosti "Ivo Pilar", gdje je otvorio znanstveni skup "Identitet Hrvata Boke kotorske".  

Cijepljenje prosvjetara jako bitno jer se približava državna matura

Najavio je da će ponovno uputiti apel prema Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo (HZJZ) da komunicira lokalne stožere, a danas će kontaktirati i zagrebački stožer. 

Fuchs je istaknuo da je cijepljenje prosvjetara jako bitno jer se približava državna matura, pa učitelji koji će biti angažirani na maturi moraju biti procijepljeni.  

Na pitanje vraćaju li se zagrebački srednjoškolci od prvog do trećeg razreda od ponedjeljka u škole, Fuchs je odgovorio kako o tome odlučuje lokalni stožeri, a pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić najavio je da će se sva djeca vratiti u škole.
"Vidite da lagano imamo pad i nadam se da ćemo uskoro biti na prihvatljivoj situaciji", rekao je Fuchs.

Izvor: Hina/Vlada
 
 

Pisane vijesti | Radovan Fuchs