Fuchs: Odluka o nošenju maski u školama nakon 31. kolovoza

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs izjavio je jutros da će konačna odluka o nošenju maski u školama biti donesena nakon 31. kolovoza na temelju preporuka Svjetske zdravstvene organizacije, najavivši da će mjere za početak školske godine biti gotove vrlo brzo.

"Ne kasni se, zašto mislite da se kasni? Možda čekamo da vidimo kako te iste ili vrlo slične mjere djeluju u nekim drugim zemljama koje su počele sa školom. Zašto ne bismo koristili nečija iskustva?" rekao je Fuchs na Markovu trgu uoči početka užeg kabineta Vlade.

Škole će imati dovoljno vremena za pripremu

Kazao je da će škole imati dovoljno vremena za pripremu te da treba vidjeti i kako će se razvijati epidemiološka situacija.

Što se tiče obveze nošenja maski u školama Fuchs je rekao kako će konačna odluka biti donesena nakon 31. kolovoza kada se održava velika konferencija Svjetske zdravstvene organizacije i kada se čuju preporuke te organizacije. 

"Mislim da je to relevantna institucija. S maskama možemo spekulirati - trebaju, ne trebaju, kada djeluju, ne djeluju. Hajdemo najprije saslušati argumente i onda implementirati stvari. Nema tu prevelikih mogućnosti u primjeni mjera. Postoje mjere koje pokušate prilagoditi svojem sustavu da on najbolje napravi ono što treba, a to je zaštita djece i zaposlenika u školama. To je ključ priprema i to se sada više-manje samo polira", rekao je Fuchs.


Izvor: HINA/Vlada

Pisane vijesti | Radovan Fuchs