Fuchs pozvao na prekid bojkota nastave i povratak djece u školu

Slika /Vijesti/2024/Listopad/22_listopada/Fuchs_2210.jpeg

Ministar znanosti, obrazovanja i mladih Radovan Fuchs zajamčio je normalno odvijanje nastave, te apelirao na roditelje da vrate djecu u školu u kojoj je danas ponovo započeo bojkot jer se devetogodišnjak problematičnog ponašanja, zbog kojeg se u prošloj školi ispisao cijeli razred, vratio u novu školu.

"Ja ih molim da se vrate natrag u školu jer nema razloga za bojkot. Garantiramo normalno odvijanje nastavnog procesa", izjavio je novinarima Fuchs, nakon što više od tisuću zagrebačkih učenika ni u matičnoj ni u područnoj školi danas nije na nastavi jer je, kako su za medije rekli roditelji, prekršen ranije postignut dogovor.
 
Trebamo vidjeti je li se nastavni proces narušio zato što je taj učenik nešto radio unatoč tome što mu dvije osobe asistiraju, ne možemo pretpostavljati, smatra ministar, izrazivši žaljenje što je ravnatelj škole u koju je premješten dječak podnio ostavku, te ga je pozvao da još jednom razmisli o svojoj odluci.
 
Dodao je kako je poduzeto sve što je u nadležnosti njegovog ministarstva da se situacija smiri, dana su sva jamstva, a u druge segmente, kako kaže, ne može ulaziti.
 
Na pitanje je li devetogodišnjak u novoj školi, u kojoj je već jednom zbog njegova dolaska uslijedio bojkot nastave, uzrokovao bilo kakve probleme, ministar je kazao da, koliko mu je poznato, nije.
 
Fuchs se referirao i na tvrdnje roditelja kako im je na sastanku tijekom prošlog bojkota nastave obećano da se učenik neće vratiti do nove godine, navodeći kako resorno ministarstvo to nije obećalo, a što se tiče samog dogovora između roditelja i ministarstva, Fuchs je kazao da se sve ispoštovalo u vrlo kratkom roku.
 
Piletić: Učinit će se sve potrebno da se dijete kvalitetno integrira
 
Izjavu medijima dao je i ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić rekavši kako će se učiniti sve potrebno u korist djeteta, a radi njegove kvalitetne integracije.
 
"Prema Obiteljskom zakonu sva postupanja Zavoda za socijalni rad nisu za javnost, štiti se integritet i identitet tog djeteta, te se postupa po mjerama koje su stručnjaci usuglasili. Dječakove smo roditelje upoznali što je sljedeći korak", izjavio je Piletić, napominjući kako pojedinosti ne može iznositi jer se radi o malodobnom djetetu.
 
Izvor: HINA/Vlada

Pisane vijesti