Glasnogovornik Vlade: Izjave o TLM-u neistinite, Linić zaboravio govoriti da se spominje kao tajni ortak

Sa slovenskim Viator Vektorom još nije sklopljenja nikakva nagodba radi raskidanja ugovora o prodaji Transporta TLM-a, a kamoli da im je isplaćena bilo kakva naknada, reakcija je iz Vlade na današnje optužbe iz redova SDP-a.

ZAGREB, 5. travnja 2006. (Hina) - Sa slovenskim Viator Vektorom još nije sklopljenja nikakva nagodba radi raskidanja ugovora o prodaji Transporta TLM-a, a kamoli da im je isplaćena bilo kakva naknada, reakcija je iz Vlade na današnje optužbe iz redova SDP-a.

Skupština društva tek je angažirala procjenitelja koji će utvrditi o kolikoj se "šteti radi", kažu u Vladi.

SDP-ovi saborski zastupnici Slavko Linić i Josip Leko na današnjoj su konferenciji za novinare prozvali HDZ bog raskida ugovora sa slovenskom tvrtkom Viator Vektor o privatizaciji TLM Promala. Ustvrdili su da je Vlada obećala Viator Vektoru isplatiti oko 16 milijuna kuna zbog raskida ugovora.

Glasnogovornik Vlade Ratko Maček kaže da su izjave SDP-a neargumentirane i neistinite, da SDP time želi prikriti svoje unutarstranačke svađe.

Maček Liniću zamjera da je "zaboravio na današnjoj konferenciji za novinare govoriti o privatizaciji u kojoj se on spominje kao tajni ortak".

U današnjem dnevnom tisku Linića se, kao tadašnjeg potpredsjednika Vlade i predsjednika Nadzornog odbora Ine, dovodi u vezu s privatizacijom Ininog obalnog prijevoza nafte. To je pak povezano s ročištem zakazanim za 7. travnja pri riječkom Trgovačkom sudu u sporu oko priznavanja vlasničkog udjela "tajnih ortaka" u Mar-Plovu d.o.o., inače većinskom vlasniku Jadranskog pomorskog servisa.

Maček je istaknuo kako HDZ neće voditi "prljavu kampanju poput SDP-a".

HDZ-ova Vlada radi ozbiljan posao, jer brine o Hrvatskoj i njenim građanima za razliku od "onih koji ne nude nikakve argumente ni rješenja", rekao je Maček



Pisane vijesti