Premijer Sanader pozvao birače da izađu na ponovljene izbore 9. travnja

Premijer lvo Sanader pozvao je danas birače u četiri lokalne jedinice da u nedjelju, 9. travnja iziđu na predstojeće ponovljene lokalne izbore.

ZAGREB, 5. travnja 2006. (Hina) - Premijer lvo Sanader pozvao je danas birače u četiri lokalne jedinice da u nedjelju, 9. travnja iziđu na predstojeće ponovljene lokalne izbore.

U nedjelju, 9. travnja održat će se izbori za županijske skupštine Dubrovačko-neretvanske i Požeško-slavonske županije, te izbori za Gradsko vijeće Velike Gorice i Općinsko vijeće Stare Gradiške.

U demokraciji su birači vrhunska instanca, u ime Vlade pozivam ih da iskoriste to svoje pravo, poručio je premijer sa sjednice Vlade.

Vlada je, naime, danas obvezala urede državne uprave u županijama u kojima se ponavljaju lokalni izbori, posebno službenike koji rade na pripremi, provjeri i izradi popisa birača, te izdavanju potvrda, da na dan izbora, nedjelju, 9. travnja rade od 7 do 19 sati, odnosno cijelo vrijeme glasovanja.

Državnim službenicima i namještenicima koji budu radili za taj će dan biti isplaćena naknada sukladno kolektivnom ugovoru.



Pisane vijesti