Glasnogovornik Vlade Maček opovrgava medijske napise o Plivi

Glasnogovornik Vlade Ratko Maček izjavio je danas da Vlada odbacuje medijske napise o upletenosti sigurnosnih službi u postupak prodaje Plivinih dionica te ne želi nagađati tko stoji iza takvih konstrukcija koje nemaju uporišta u stvarnosti.

ZAGREB, 5. rujna 2006. (Hina) - Glasnogovornik Vlade Ratko Maček izjavio je danas da Vlada odbacuje medijske napise o upletenosti sigurnosnih službi u postupak prodaje Plivinih dionica te ne želi nagađati tko stoji iza takvih konstrukcija koje nemaju uporišta u stvarnosti.

"Apsolutno odacujemo takve diskvalifikacije i konstrukcije koje nemaju nikakve veze niti uporište u stvarnosti", rekao je Maček.

Te su navode danas odbacili i ravnatelj SOA-e Tomislav Karamarko i predsjednik Uprave PBZ-a Božo Prka.

Vlada, dodao je Maček ne može špekulirati o tome tko stoji iza takvih navoda jer joj je uistinu samo cilj da cijeli postupak prođe što transparentnije.

Komentirajući nagađanja u vezi sa sastankom članova Vlade s Plivinim čelnicima u Veroni Maček je ponovio da Vlada i premijer Ivo Sanader odbacuju bilo kakvu umiješanost u prodaju Plive.

Ono što je Vladi najbitnije je da cijeli postupak prođe transparentno kao što je to premijer Sanader i nekoliko puta javno istaknuo te da se Pliva i njezine dionice, od svih, i malih ulagača, ali i one koje su u vlasništvu države prodaju onom ponuđaču koji će temeljem javnih ponuda ponuditi najbolju cijenu, ponovio je Maček.



Pisane vijesti