Glasnogovornik Vlade: Nema promjena u Vladi

Vladin glasnogovornik Ratko Maček izjavio je večeras, komentirajući napis u sutrašnjem "Večernjem listu" o smjeni ministrice pravosuđa Vesne Škare-Ožbolt, da za sada nema promjena u Vladi i da takve tvrdnje ne stoje.

Zagreb, 6. veljače 2006. (Hina) - Vladin glasnogovornik Ratko Maček izjavio je večeras, komentirajući napis u sutrašnjem "Večernjem listu" o smjeni ministrice pravosuđa Vesne Škare-Ožbolt, da za sada nema promjena u Vladi i da takve tvrdnje ne stoje.

Ministrica pravosuđa Vesna Škare-Ožbolt ustvrdila je večeras da su medijske tvrdnje o njezinoj smjeni "jeftina podmetanja", koje plasiraju protivnici reforme pravosuđa.

"Reforma pravosuđa, koju uporno provodim već dvije godine, izbila je mnogima puno novca iz džepa i prekinula je puno interesnih veza pa nije čudo da je mnogi žele usporiti. Kad vam se ne može prigovoriti da ste loš ministar, onda se neki služe jeftinim podmetanjima", izjavila je Škare-Ožbolt večeras za Hinu.

Dodala je da je tvrdnje o smjeni ne zabrinjavaju te da nastavlja svoj posao koji, istaknula je, obavlja vrlo korektno.

Ministrica nije željela konkretizirati tko to "jeftino podmeće", ali ističe da su se tvrdnje o njezinoj smjeni u javnosti zadnji put pojavile odmah nakon stavljanja cijele baze zemljišnih knjiga na Internet, odnosno čim su potpuno otvorene javnosti.

U sutrašnjem je izdanju "Večernji list" objavio tekst u kojem se navodi da će premijer Ivo Sanader smijeniti Vesnu Škare-Ožbolt, među ostalim, i zbog "curenja informacija" o Vladinu planu financiranja obrane generala pred sudom u Haagu.

U odgovoru za taj dnevnik ministrica je, uz ostalo, ustvrdila da je riječ o podmetanju te da je pravi razlog takvih tvrdnja činjenica što ona nije članica HDZ-a.

Na pitanje je li ju netko pozvao u HDZ ili savjetovao da pristupi toj stranci ministrica je večeras za Hinu izjavila kako "pozivnica nije napisana" te ponovila da ne želi u HDZ.



Pisane vijesti