Glasnogovornik Vlade: Vlada će detaljno analizirati Petračevu izjavu

Glasnogovornik hrvatske Vlade Ratko Maček izjavio je večeras da će Vlada detaljno analizirati sadržaj izjave Hrvoja Petrača.

ZAGREB, 1. rujna 2005. (Hina) - Glasnogovornik hrvatske Vlade Ratko Maček izjavio je večeras da će Vlada detaljno analizirati sadržaj izjave Hrvoja Petrača.

"Itekako nas zanima odakle takvim ljudima bahatost za izricanje prijetnji. Zanima nas kontekst i pozadina onih koji možda stoje iza takve njegove bahatosti" kazao je u telefonskoj izjavi za Hinu glasnogovornik Maček.

On je reagirao na izjavu jučer uhićenog Petrača koji je danas ispred sudnice u grčkom gradu Igoumenitsu novinarima, kako je prenijela agencija Reuters, izjavio da bi "želio svojem premijeru Sanaderu zaželjeti mnogo, mnogo sreće u njegovom političkom samoubojstvu".

Ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin najavio je da će "policija istražiti sve okolnosti vezane uz Petračevu izjavu".

"Ova Vlada poduzima sve da u Hrvatskoj prestanu prijetnje bilo običnim građanima, bilo novinarima i javnim djelatnicima ili članovima državne vlasti. Taj ćemo naum provesti do kraja i stati na kraj organiziranom kriminalu te tako zaštititi pravni poredak Republike Hrvatske", kazao je Kirin.



Pisane vijesti