Hodočašće hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji u Vatikan

Ministarstvo obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnostu suradnji s udrugama proisteklim iz Domovinskog ratorganizirat će od 15. do 19. siječnja 2007. godine hodočašće hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji „Rim - Vatikan 2007“.

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, u suradnji s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, organizirat će od 15. do 19. siječnja 2007. godine hodočašće hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji „Rim - Vatikan 2007“. Hodočašće se organizira u povodu 15. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, a u znak zahvale Svetom Ocu i Svetoj Stolici na priznanju Republike Hrvatske 13. siječnja 1992. godine, dva dana prije nego što je Republika Hrvatska međunarodno priznata od strane država Europske unije i ostalih država.

Na hodočašću će sudjelovati 74 sudionika – od čega 71 predstavnik udruga proisteklih iz Domovinskog rata i članova obitelji hrvatskih branitelja, vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac, generalni vikar mons. Josip Šantić, te predstavnik Ministarstva kao vođa puta. Sukladno dosad prikupljenim podacima na hodočašću će sudjelovati predstavnici iz 18 udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Od 71 predstavnika udruga proisteklih iz Domovinskog rata i članova obitelji hrvatskih branitelja 4 su udovice hrvatskih branitelja, 2 djeteta poginulih hrvatskih branitelja, 9 roditelja poginulih hrvatskih branitelja, 14 hrvatskih ratnih vojnih invalida (od čega su dvojica 100%-tnih HRVI I. skupine), 2 osobe u pratnji 100%-tnih HRVI I. skupine, 14 dragovoljaca i 26 hrvatskih branitelja. Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti financiralo je cjelokupnu organizaciju hodočašća u iznosu od 108.923,00 kune, u što je uključen prijevoz autobusom za 69 hodočasnika, prijevoz zrakoplovom za pet osoba (dvojicu 100%-tnih HRVI I. skupine s pratnjom te vojnog ordinarija mons. Juraja Jezerinca) te dvodnevni smještaj svih hodočasnika u Rimu.



Pisane vijesti