Hrvatska će, kao i do sada, štititi hrvatske granice od nezakonitih ulazaka i imigracija

Slika /Vijesti/2018/10 listopad/24 listopada/MA/MA3.jpg


Nakon svečane Sjednice Gradskoga vijeća Grada Makarske predsjednik Vlade odgovarao je na aktualna novinarska pitanja.
 
Na pitanje je li se čuo s ravnateljem Sigurnosno-obavještajne agencije oko afere SMS, predsjednik Vlade odgovorio je da je s njime u redovitom kontaktu po svim pitanjima koji se tiču sigurnosti.
 
Upitan o stanju na granici s Bosnom i Hercegovinom gdje se nalazi više od stotinu migranata koji pokušavaju ući u Hrvatsku, predsjednik Vlade kazao je da je o tome razgovarao s ministrom unutarnjih poslova Božinovićem.
 
"Riječ je o graničnom prijelazu Maljevac, tamo su pojačane snage granične policije, a poslana je i specijalna policija. Hrvatska će, kao što je i do sada radila, štititi hrvatske granice od nezakonitih ulazaka i imigracija, naravno, poštujući sve visoke standarde međunarodnoga, humanitarnog i našega prava", poručio je predsjednik Vlade Plenković.
 
Novinare je zanimao i status  Hrvatskoga centra za razminiranje.
 
Predsjednik Vlade potvrdio je da se dio aktivnosti HCR-a prebacuje u nadležno  Ministarstvo unutarnjih poslova.
 
"Ogroman dio poslova u razminiranju  je napravljen, ali predstoji još posla", ocijenio je predsjednik Vlade, podsjećajući da je Vlada nedavno donijela zaključak o nastavku razminiranja u onim županijama gdje mine još postoje te da se radi o nastavku rada na istim temeljima.
 
 
 

Pisane vijesti | Andrej Plenković