Hrvatska će pomoći euroatlantske integracije Crne Gore

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/hrvatska_ce_pomoci_euroatlantske_integracije_crne_gore.jpg

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je u petak hrvatskog premijera Ivu Sanadera i u razgovoru zahvalio Hrvatskoj što je odmah nakon referenduma prošle godine priznala Crnu Goru, uspostavila diplomatske odnose i imenovala veleposlanika, a premijer Sanader je obećao pomoći euroatlantske integracije Crne Gore priopćeno je iz ureda crnogorskog predsjednika.

PODGORICA, 12. siječnja 2007. (Hina) - Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je u petak hrvatskog premijera Ivu Sanadera i u razgovoru zahvalio Hrvatskoj što je odmah nakon referenduma prošle godine priznala Crnu Goru, uspostavila diplomatske odnose i imenovala veleposlanika, a premijer Sanader je obećao pomoći euroatlantske integracije Crne Gore priopćeno je iz ureda crnogorskog predsjednika.

Vujanović je Sanaderu rekao da Crna Gora očekuje razumijevanje i pomoć Hrvatske u euroatlantskim integracionim procesima Crne Gore, gdje bi iskustvo Zagreba moglo biti posebno važno i značajno, kaže priopćenje.

Sanader, koji boravi u službenom posjetu Crnoj Gori, je izrazio spremnost Hrvatske da svojim iskustvom maksimalno pomogne Crnu Goru na njezinu putu u Europsku uniju i NATO, navodi ured crnogorskog predsjednika.

Vujanović i Sanader su ocijenili da postoje značajne mogućnosti za veću gospodarsku suradnju dviju zemalja, što je u interesu i gospodarstva i građana Crne Gore i Hrvatske.



Pisane vijesti