Hrvatska daje punu potporu provedbi Sharonova plana

Hrvatska daje punu potporu primjeni Međunarodnog mirovnog plana "Smjernice za mir", čiji je sastavni dio potpuno izraelsko povlačenje iz pojasa Gaze, rekao je u ponedjeljak hrvatski premijer Ivo Sanader novinarima koji prate njegov dvodnevni službeni posjet Izraelu.

JERUZALEM, 27. lipnja 2005. (Hina) - Hrvatska daje punu potporu primjeni Međunarodnog mirovnog plana "Smjernice za mir", čiji je sastavni dio potpuno izraelsko povlačenje iz pojasa Gaze, rekao je u ponedjeljak hrvatski premijer Ivo Sanader novinarima koji prate njegov dvodnevni službeni posjet Izraelu.

"Hrvatska daje punu potporu odluci premijera Ariela Sharona o povlačenju iz Gaze", kazao je Sanader nakon razgovora s potpredsjednikom izraelske vlade Shimonom Peresom. O sadašnjem trenutku u kojem se nakon snažnih sukoba izraelske vojske i prosvjednika projekt povlačenja našao u dosad najtežoj situaciji, hrvatski je premijer razgovarao na oba svoja današnja susreta s Peresom i predsjednikom izraelskog Vijeća za nacionalnu sigurnost Giorom Eilandom.

Premijer Sanader kazao je da odluka kojom se zapravo provodi međunarodni mirovni plan utječe na domaću političku scenu u Izraelu.

"Zna se da raste broj protivnika toga plana, ali sam uvjeren da je to jedini put i da će premijer Sharon imati dovoljno snage da ga provede", rekao je Sanader.

"Mir ima svoju cijenu, ali je i jedino moguće rješenje ove krize", naglasio je hrvatski premijer.



Pisane vijesti