Hrvatska i Slovenija zajednički će nastupati u borbi protiv ilegalnih migranata

Slika /Vijesti/2023/Rujan/28 rujna/Ministar Božinović Bruxelles.jpg

Hrvatska i Slovenija zajednički će koordinirati i nastupati prema Europskoj komisiji i trećim zemljama u borbi protiv ilegalnih ulazaka migranata, rekao je danas potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović nakon sastanka sa slovenskim kolegom Boštjanom Poklukarom.

Božinović i Poklukar sastali su se u Bruxellesu na rubu sastanka ministara unutarnjih poslova država članica EU-a, na kojem je pitanje migracija jedna od glavnih tema.
 
“Dogovorili smo se da ćemo ubuduće zajednički koordinirati i nastupati prema Europskoj komisiji i trećim zemljama da se zajedničkim naporima poboljša stanje u trećim državama, na ruti kao i u državama podrijetla migranata”, objavio je nakon sastanka Božinović na društvenoj mreži X, bivšem Twitteru.
 
“Slažemo se da je izvor problema izvan Hrvatske i Slovenije, u trećim zemljama. Zajednički smo se obratili povjerenici Ylvi Johansson i od nje kao prvi korak zatražili da se EK snažnije angažira oko zaključivanja statusnog sporazuma između BiH i Frontexa”, dodao je Božinović.
 
Izvor: Hina/Vlada

Pisane vijesti