Hrvatska Vlada pomogla obnovu "Napretkove" palače

Svečanom ceremonijom u srijedu je obilježen završetak obnove palače Hrvatskog kulturnog društva "Napredak" koja je smještena u središtu Sarajeva.

SARAJEVO, 19. siječnja 2005. (Hina) - Svečanom ceremonijom u srijedu je obilježen završetak obnove palače Hrvatskog kulturnog društva "Napredak" koja je smještena u središtu Sarajeva.

Obnovu podrumskih prostorija, te prostorija uprave "Napretka" kao i nabavku opreme Radio postaji Vrhbosna financirala je Vlada Republike Hrvatske, kako je službeno rečeno, sa oko 70 tisuća konvertibilnih maraka (oko 280 tisuća kuna). Novoobnovljene prostorije "Napretkove palače" blagoslovio je nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić.

On je rekao kako je "Napredak" tijekom nedavnog rata odigrao veliku ulogu, ali je u promicanju kulture, po riječima kardinala Puljića, uloga "Napretka" sada još veća. "Napretkova palača" u Sarajevu sagrađena je 1923. godine, preživjela je Drugi svjetski rat, a u nedavnom je ratu pretrpjela manja oštećenja.

Predsjednik HKD "Napredak" Franjo Topić je zahvalio Vladi Republike Hrvatske na financijskoj pomoći u obnavljanju "Napretkove palače" u Sarajevu. Topić je naglasio kako očekuje da će i bosanskohercegovačke vlasti ubuduće više pomagati HKD-u "Napredak".



Pisane vijesti