Humanitarna akcija "Uz nas niste sami"

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/humanitarna_akcija_uz_nas_niste_sami.jpg

ZAGREB, 18. lipnja 2011. (Hina) - "Uz nas niste sami" naziv je večeras održane emisije na HRT-u i humanitarne akcije prikupljanja sredstava za pomoć djeci i mladima u okviru pet društveno korisnih akcija koje su pokrenuli Zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu, Rotary Club Zrinjevac, udruge Ruka dobrote i Artus te Centar za nove inicijative u suradnji s Crvenim križem.

Tijekom izravno prenošene emisije gledatelji su se upoznali s postignućima akcije u prvom tjednu, a javljanjem na humanitarne telefone do 22,30 sati prikupljno je 466.195 kuna.

U pozivnom centru na telefone su se javljale poznate osobe iz javnog, kulturnog i političkog života Hrvatske među kojima je bila i hrvatska premijerka Jadranka Kosor, ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i drugi.

Uz pozivni centar, organiziran je i koncert na kojem su uz Jazz orkestar HRT-a nastupili i svoj doprinos akciji dali Radojka Šverko, Maja Blagdan, Maja Vučić, Ivana Kindl, ženska klapa Ćakulone, Ivo Gamulin Gianni, Đani Stipaničev, Marko Tolja, violončelistica Ana Rucner i drugi glazbenici i pjevači.

U protekla dva dana zabilježeno je više od 15 000 poziva, a organizatori pozivaju građane da i dalje ne žiro račun uplaćuju donacije.

Rotary klub Zrinjevac podržao je edukaciju štićenika Odgojnog zavoda Turopolje, a projekt je usmjeren na važnost rehabilitacije štićenika, financiranje programa i projekata te obnovu Turopolja.

HCK i Centar za nove inicijative skrbi o uređenju smještaja Doma Dugave za djecu bez pratnje, a Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu prikuplja sredstva za one koji nemaju pristup obrazovanju.

Tijekom humanitarnog tjedna udruga Ruka dobrote prikupljala je sredstva za Dječji dom "Sv. Ana" u Vinkovcima, te obnovu ljetovališta u Supetru na otoku Braču, a udruga Artus radila je na poticanju kreativnosti i inovativnosti djece i mladih kroz obrazovne i kulturno-umjetničke sadržaje. Projekt "Vile i vilenjaci" prvi je u nizu projekata udruge.



Pisane vijesti