Humanitarni rock koncert "Bijelom pjesmom protiv droge"

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv droge večeras se u Varaždinu održava veliki humanitarni rok koncert "Aki i prijatelji" na Varteksovom nogometnom stadionu.

VARAŽDIN, , 28. lipnja 2006. (Hina) - Povodom Međunarodnog dana borbe protiv droge večeras se u Varaždinu održava veliki humanitarni rok koncert "Aki i prijatelji" na Varteksovom nogometnom stadionu.

Koncert se održava pod motom "Bijelom pjesmom protiv droge" u organizaciji Gradskog koncertnog ureda i pod pokroviteljstvom potpredsjednice Vlade Jadranke Kosor, čije je Povjerenstvo za suzbijanje zlouporaba opojnih droga Vlade RH cijeloj toj akciji u Hrvatskoj dalo državno značenje.

Idejni začetnici velikoga trosatnog humanitarnog rock koncerta su pjevač Aki Rahimovski i Večernjakova novinarka Nevenka Mikac.

Riječ je o najvećem anti-drug koncertu u Hrvatskoj na kojem nastupa 18 vrhunskih izvođača, među kojima i Oliver Dragojević, Psihomodo pop, Ivana Bamfić, Josipa Lisac, Toni Cetinski, Crvena jabuka, Atomsko sklonište i drugi.

Prema podacima organizatora na koncertu je prisutno 150 akreditiranih novinara iz cijele zemlje, a stadion je ispunjen brojnim posjetiteljima koji su za tu prigodu izdvojili 50 kuna.

Cjelokupni prihod od koncerta ide u svrhu poboljšanja uvjeta na Odjelu za liječenje ovisnosti o drogama KB Sestara milosrdnica u Zagrebu, a cjelokupni događaj prenose Hrvatski radio i Hrvatska televizija na drugom programu u živo.



Pisane vijesti