Indeks ekonomske klime u Hrvatskoj najviši u EU

Slika /Vijesti/2015/rujan/29 rujna/shutterstock_142778230.jpg

Pri provedbi reformi tražila se dobra mjera između potrošnje i štednje, kazao je potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja Branko Grčić na predstavljanju rezultata najnovijeg izvješća o globalnoj konkurentnosti za 2015.-2016. godinu  prema kojem se Hrvatska nalazi na 77. mjestu među 140 gospodarstava svijeta, kao i lani.

"Rast se ne događa preko noći, ako srežete potrošnju taj se rast neće uopće dogoditi. Tražili smo dobru mjeru, između potrošnje i štednje. Provodili smo lagano reforme, ali ne radikalno i došli smo do preokreta i gospodarskog rasta", kazao je Grčić. 



Izvoz raste po dvoznamenkastoj stopi, temeljem rasta industrije, imamo nikad bolji rast turističkog sektora rekao je potpredsjednik Grčić kazavši kako Hrvatska ide naprijed i nema razloga da se sav potencijal kojim raspolaže ne iskoristi.

Ocijenio je i da članstvom u Europskoj uniji Hrvatska postaje za mnoge sve interesantnija u različitim segmentima, a što se vidi i kroz rast stranih ulaganja i interes potencijalnih investitora. To pokazuje i indeks ekonomske klime koji je prema izvješću Europske komisije i ovog mjeseca najviši među svim zemljama članicama Europske unije. 

 

Pisane vijesti