Intervju ministra branitelja u Nacionalu

tekst: Jasna Babić i Nikola Plančić

Znam sve načine kako prevarom dobiti invalidnost

Vukovarski ratni heroj govori o problemima s kojima će se suočiti kao ministar branitelja, pri čemu mora paziti da ne izazove pobunu braniteljskih udruga koje kontrolira HDZ.

Predrag Matić Fred, vukovarski ratni veteran, dobio je zadatak da nekako ispuni obećanja Kukuriku koalicije, barem što se tiče poštenije raspodjele proračuna, a da pri tome ne izazove pobunu braniteljskih udruga koje su pod kontrolom HDZ-a. Kao novi ministar branitelja pred njim je problem falsificiranih dijagnoza, PTSP-a, lažnih invalida, famoznoga registra branitelja i fundamentalno moralno-povijesno pitanje: dokle će prevaranti uz potporu politike financijski eksploatirati žive i mrtve, žrtve Domovinskoga rata i radno-aktivne porezne obveznike koji ionako jedva preživljavaju pod mastodontskim volumenom državne birokracije? Spominju se nekakve sankcije za lažne branitelje, vezano uz novi zakon. Što bi to značilo - oduzimanje imovine, zatvor?
- Ne mislim da bi čovjeka trebalo nakon 20 godina istjerati iz stana zbog lažnih potvrda, ali ako ima tri stana, morao bi vratiti barem dva, a treći platiti po ekonomskoj cijeni.




Vijesti iz medija

Dokumenti