IV. ProInvest u Rijeci: Program prezentacije ključnih mjera Vlade Republike Hrvatske za poticanje investicija i restrukturiranje gospodarstva

U okviru ProInvesta - Programa prezentacija koraka koje Vlada poduzima pri pokretanju investicijskog ciklusa i restrukturiranju gospodarstva, predstavnici Vlade Republike Hrvatske posjetit će 15. travnja 2013. Rijeku.

Prezentacija će se održati na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, Ulica Radmile Matejčić 3, u ponedjeljak 15. travnja 2013. s početkom u 10.30 sati.

Ključne mjere Vlade Republike Hrvatske za poticanje investicija i restrukturiranje gospodarstva prezentirati će potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić, ministar financija Slavko Linić, ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, ministar turizma Darko Lorencin i zamjenik ministra gospodarstva, Alen Leverić.

Cilj je prezentacije upoznavanje poduzetnika i predstavnika jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave s područja Primorsko-goranske, Istarske i Ličko-senjske županije s prilagodbama zakona i otklanjanjem prepreka kao preduvjeta za što jednostavniju i efikasniju provedbu investicijskih projekata.

Program:

10.30-10.40 – Branko Grčić, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije: ”Investicije – ključ gospodarskog rasta i oporavka”

10.40-10.50 – Slavko Linić, ministar financija: „Zakon o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi – prva iskustva i zaključci“

10.50-11.00 – Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta: „Program poticanja poduzetništva i obrta“

11.00-11.10 – Siniša Hajdaš Dončić, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture: „Ulaganja u prometnu infrastrukturu“

11.10-11.20 – Darko Lorencin, ministar turizma: „Investicije u turizmu“

11.20-11.30 – Alen Leverić, zamjenik ministra gospodarstva: „Zakon o poticanju investicija i unapređenju investicijskog okruženja – poticaji za investicije i zapošljavanje“

11.30-11.40 – Anton Kovačev, predsjednik Uprave HBOR-a: „Kreditni programi HBOR-a u 2013“

11.40-11.55 – Izjave za medije

Prezentaciji će prethoditi posjet predstavnika Vlade RH farmaceutskoj tvrtci Jadran - Galenski laboratorij d.d. (JGL d.d.) Rijeka, Svilno bb, koji je predviđen od 8:40 do 10:00 sati. Izjave za medije na rasporedu su u 9:10 sati.

Molimo predstavnike medija, koji žele pratiti ovaj događaj da na ulazu u tvrtku budu najkasnije do 8:40 sati.



Najave