Potpredsjednik Grčić i ministar Vrdoljak na otvaranju novog proizvodnog pogona Saint Jean Industries u Slavonskom Brodu

Branko Grčić, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova EU, u srijedu, 10. travnja 2013. godine, u Slavonskom Brodu, svečano će otvoriti novi proizvodni pogon francuske tvrtke Saint Jean Industries (SJI), a Ivan Vrdoljak, ministar gospodarstva, će simbolično pokrenuti proizvodnju.

Početak svečanosti je u 11.00 sati, a u 12.30 u novom pogonu održat će se konferencija za medije, na kojoj će, uz potpredsjednika Grčića i ministra Vrdoljaka, sudjelovati Emile-Thomas Di Serio, predsjednik grupacije Saint Jean Industries, Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda, Damir Novinić, ravnatelj Agencije za investicije i konkurentnost, Mikael Boire, direktor novog industrijskog projekta i Vincent Dosmas, direktor proizvodnje SJI.

Vrijednost te nove investicije iznosi oko 40 milijuna kuna, a ukupno će se zaposliti 80 radnika. Radi se o investiciji u metaloprerađivački sektor - izgradnji postrojenja za strojnu obradu dijelova kućišta turbo punjača za motore automobila.

Inače, tvrtka Saint-Jean Industries u Republici Hrvatskoj posluje od 2004. godine gdje trenutno zapošljava 230 ljudi s godišnjim prihodom u 2012. godini od 11,5 milijuna eura. Cijela grupacija Saint Jean Industries zapošljava 1800 ljudi, a u 2012. godini ostvarila je godišnji prihod od 210 milijuna eura.



Najave