Izjava Billa Gatesa o projektima Vlade i Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku povodom najave godišnje IT konferencije Microsoft Windaysrticle

Bill Gates, predsjednik i glavni tvorac softvera kompanije Microsoft:

"Ovo je uzbudljivo doba. Tehnologija je postala snažan pokretač napretka u poslu, državnoj upravi i svakodnevnom životu..."

Bill Gates, predsjednik i glavni tvorac softvera kompanije Microsoft:

"Ovo je uzbudljivo doba. Tehnologija je postala snažan pokretač napretka u poslu, državnoj upravi i svakodnevnom životu. Kako bi pomogao Hrvatskoj da iskoristi prednosti tehnologije, Microsoft se obvezao da će biti odgovoran gospodarski partner. Radit ćemo s hrvatskim poduzetnicima, zajednicama i vlastima na promicanju društvenog i gospodarskog blagostanja kako bismo ljudima omogućili da ostvare svoj pravi potencijal. Nedavno smo, u suradnji s USAID-om i hrvatskom vladom, otvorili Microsoft-ov poslovno-tehnološki centar. Taj projekt samo je jedna od obveza koje je Microsoft preuzeo prema hrvatskom gospodarstvu, a osobito prema malom i srednjem poduzetništvu. Hrvatska ima bogatu povijest inovacija. Hrvatska vlada pokazala je vjeru u znanje i informacijsku tehnologiju. Vaš središnji državni ured za e-Hrvatsku sjajan je primjer toga. U tijeku je i nekoliko drugih uzbudljivih elektronskih projekata. Tvrtke će u Hrvatskoj s pomoću informacijskih tehnologija na tržište uvesti inovativne proizvode. Moći će se natjecati na međunarodnoj razini i omogućiti napredak svomu gospodarstvu. Želim vam ugodnu večer i svijetlu budućnost. Hvala."



Pisane vijesti