Izjava ministrice Juretić

Slika /Vijesti/Vijesti fotografije/srpanj/27 srpnja/Juretic_web.jpg

Nakon sjednice Vlade ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić, u izjavi za medije, govorila je o razlozima odustajanja od mjere od 1000 eura za rođenje djeteta.

"Spomenuti prijedlog bio je zamišljen kao pomoć ili motivacija za svako novorođeno dijete, za što su bila i predviđena sredstva u proračunu od 100 milijuna kuna,  zakon je bio pripremljen i poslan u Vladu" naglasila je ministrica Juretić.  Nadalje, pojasnila je, kako je postojala mogućnost i donošenja uredbe sa zakonskom snagom, ali prema važećem zakonu  uredba bi vrijedila samo mjesec dana, stoga je odlučeno da se donese zakon nakon izbora kojim će biti obuhvaćena sva djeca rođena od 1. rujna 2016. godine.
 
Ministrica Juretić odgovarajući na upite novinara istaknula je da nije riječ o populističkoj mjeri, o toj mjeri se govorilo puno, predlagalo se donošenje uredbe, međutim daljnjim konzultacijama utvrđeno je da zakon koji će biti donesen nakon izbora moći će se primjenjivat retroaktivno. Govoreći o aktivnostima ministarstva dodala je, da postoji još puno mjera na kojima se radi, a koje će omogućiti dodatnu pomoć obiteljima.

Pisane vijesti | Govori i izjave