Japanska djeca dolaze u posjet Hrvatskoj

U organizaciji Vlade Republike Hrvatske od 9. do 23. kolovoza 2011. godine u Hrvatskoj će boraviti skupina od 25 japanske djece sa svojih 5 pratitelja. Djeca, u dobi od 11 i 12 godina, dolaze iz grada Sendaija koji je teško pogođen posljedicama razornog potresa, a koji je tijekom proteklih godina velikodušno prihvaćao učenike iz hrvatskih škola.

Riječ je o projektu koji je inicirala predsjednica Vlade Jadranka Kosor, a sukladno tome Vlada Republike Hrvatske donijela je 9. lipnja 2011. godine zaključak o pružanju humanitarne pomoći Japanu kojim je ponudila Vladi Japana prihvat, smještaj i boravak u Republici Hrvatskoj za 30 japanskih građana iz područja pogođenih potresom i tsunamijem.

Tijekom boravka u Splitu, za djecu je organiziran raznolik program koji uključuje školu plivanja, tjelovježbu te upoznavanje s prirodnom i kulturnom baštinom Grada Splita i njegove okolice. U tom smislu bit će organizirani i jednodnevni izleti u Trogir, Trilj, Omiš i na otok Brač. U organizaciju programa uključili su se i Hrvatski crveni križ te Hrvatska turistička zajednica.

Također, tijekom boravka u Splitu japansku djecu posjetit će i predsjednica Vlade Jadranka Kosor.



Pisane vijesti