Knin: služena misa za Domovinu

KNIN, 5. kolovoza 2008. (Hina) - U sklopu proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja u Župnoj crkvi sv. Ante u Kninu služena je svečana misa za Domovinu koju je predvodio šibenski biskup Ante Ivas.

U nazočnosti visokih državnih dužnosnika, hrvatskih branitelja i predstavnika braniteljskih udruga te brojnih građana, biskup Ivas zahvalio je Bogu i svima koji vole svoju domovinu te dodao kako "danas nećemo govoriti o mržnji koja kao pogubna bolest ruši ljude".

Ipak mržnja je, naglasio je Ivas, nekima na ustima i na peru pa oni čak i u pjesmi vide govor mržnje. No, bez ljubavi nema blagostanja ni za osobu, ni za narod, ni za društvo, ustvrdio je u svojoj propovijedi Ivas.

Zahvalio se i svim braniteljima i braniteljskim udrugama koje se bore da obrane izvornu istinu o Domovinskom ratu braneći je tako od onih koji bi htjeli pisati hrvatsku povijest pokušavajući "Oluju" prikazati kao zločinačku akciju, rekao je Ivas.

Komentirao je i današnje medije te kazao kako su oni često željni samo ispraznih senzacija i zabave.

Hrvatska je, naveo je Ivas oduvijek bila dio svijeta i Europe koju simbolizira njena plava zastava, s kako je kazao, 12 biblijskih zvijezda na njoj.

U koncelebriranoj misi za Domovinu sudjelovali su brojni svećenici među kojima i Anđelko Kaćunko i Vjekoslav Lasić.

Nakon mise premijer Ivo Sanader prošetao se kninskim ulicama gdje su ga snažnim pljeskom pozdravili brojni građani.

Proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 13. obljetnice vojno-redarstvene akcije "Oluja" završit će večeras svečanim koncertom na Gradskom stadionu NK "Dinara" u organizaciji Grada Knina i Hrvatske televizije.



Pisane vijesti