Konferencija ''Digital Agenda for Europe - Going Local'' u Opatiji

Vlada Republike Hrvatske, Ministarstvo uprave i Povjerenstvo za koordinaciju informatizacije javnog sektora, zajedno s Europskom komisijom - Glavnom upravom za komunikacijske mreže, sadržaje i tehnologiju, u sklopu tradicionalnog 36. međunarodnog skupa za informacijsku i komunikacijsku tehnologiju, elektroniku i mikroelektroniku - MIPRO 2013., organiziraju konferenciju pod nazivom Digital Agenda for Europe - Going Local, 23. svibnja 2013. godine od 08:30-14:00 sati, u Kongresnom centru Grand hotela Adriatic, u Opatiji.

Konferencija ima za cilj promovirati inicijativu Digital Agenda for Europe, kojom se želi potaknuti gospodarstvo i pomoći europskim građanima i tvrtkama da maksimalno iskoriste mogućnosti digitalnih tehnologija. Konferencija će se odvijati u dva modula "Smjernice Europske komisije i razvoj širokopojasnog pristupa u RH" i "Korisnost informacijsko-komunikacijskih tehnologija za društvo", kroz koje će se sudionici upoznati sa smjernicama ove inicijative te s rezultatima koje je postigla Republika Hrvatska u pojedinim područjima provedbe. Predviđen je i okrugli stol na temu "Što Hrvatska donosi u EU i što može očekivati od članstva EU u području informacijsko-komunikacijske tehnologije“.

Konferencija je prvenstveno namijenjena predstavnicima lokalne zajednice kako bi se upoznali s primjerima dobre prakse primjene informacijske i komunikacijske tehnologije na lokalnoj razini te razmijenili iskustva i upoznali se s inicijativama koje se pokreću s nacionalne razine.

Prijavu možete izvršiti na mail: dae@uprava.hr



Najave

Dokumenti