Krstičević: Vlada i dalje odlučna riješiti pitanje borbenih zrakoplova

Ministar obrane Damir Krstičević nakon usvajanja Godišnjeg izvješća o obrani, kazao je da je Vlada i dalje odlučna riješiti strateško pitanje nabave borbenih zrakoplova te da o tome razgovara sa Švedskom i Sjedinjenim Američkim Državama. 

Krstičević je istaknuo da Vlada u svom mandatu sustavno i organizirano jača i modernizira Hrvatsku vojsku.
 
"Mislim da smo joj vratili sjaj iz Domovinskog rata, i mislim da se naši vojnici zaista dostojanstveno osjećaju", kazao je nakon sjednice Vlade dodavši da je Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu poslije 28 godina vraćen zrakoplov Rudolfa Perešina.
 
Smatra i da je borbeno zrakoplovstvo potrebno Hrvatskoj i njenim budućim generacijama, te da će nabava borbenih zrakoplova biti ogroman tehnološki iskorak za HV.
 
"Moj stav je da je borbeno zrakoplovstvo potrebno, da je s borbenim zrakoplovstvom jača država i vojska. Vode se razgovori, Vlada je i dalje odlučna da to strateški važno pitanje osigura. Vodimo razgovore sa SAD-om, sa Šveđanima, kada budemo nešto konkretno imali obavijest ćemo hrvatsku javnost", rekao je ministar Krstičević.
 
Kazao je kako su u prvom procesu nabave borbenih aviona dobili puno informacija. Proces je bio dug, transparentan, u poziciji država s državom i sada na osnovu naučenih lekcija iz prvog procesa i sada u razgovoru sa strateškim partnerom vjerujem da ćemo doći do najboljeg rješenja za Hrvatsku", rekao je i potvrdi kako očekuje neki konkretan rezultat do kraja godine.
 
"Vidjet ćemo što ćemo dobiti od partnera, kroz potrebne analize stručna skupina će odabrati najbolje. Ova Vlada je odlučna riješiti to strateško pitanje i vjerujem da ćemo to i učiniti."
 
Izvor: Hina / Vlada

Pisane vijesti | Damir Krstičević