Krstičević: Žrtve Domovinskog rata ne smiju biti zaboravljene

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević je na Danu obilježavanja stradanja Škabrnje izjavio da Vukovar, Škabrnja i sve žrtve Domovinskog rata nikada ne smiju biti zaboravljene.

"Vukovar, Škabrnja i sve žrtve Domovinskog rata nikada ne smiju biti zaboravljene. Hrvatska vojska napravila je hodnju od Knina do Škabrnje upravo sa ciljem da još jednom iskažemo poštovanje prema svim žrtvama u Domovinskom ratu, posebno Škabrnje i Vukovara", rekao je Krstičević.

Hrvatsku danas čuva i štiti moćna vojska upravo sa ciljem da se onakvi zločini nikada više ne dogode, što možemo garantirati, poručio je.

Krstičević se hodnji pridružio u trećoj dionici hoda Benkovac-Škabrnja u dužini od 17 kilometara. Tijekom hodnje, kazao je, ponizno su se sjetili svih poginulih prijatelja i suboraca i velike žrtve plaćene za hrvatsku slobodu, odnosno 15.000 mrtvih i 60.000 ranjenih. 

"U mislima smo sa svim našim prijateljima. Drago mi je da danas imamo mlade hrvatske vojnike koji poštuju te vrijednosti, koji su jaki, čvrsti i sposobni. Oni su danas jamac mira i sigurnosti", naglasio je.

Upitan kako kao predstavnik Vlade gleda na to što još uvijek nitko nije odgovarao za zločine u Škabrnji, za što je ratni zapovjednik obrane Škabrnje Marko Miljanić ranije rekao da ga strašno boli, Krstičević je odgovorio da time, nažalost, ne mogu biti zadovoljni te izrazio nadu da će pravda doći i da će
počinitelji odgovarati za to što su napravili.

Izvor: Hina / Vlada

Pisane vijesti | Damir Krstičević