Kujundžić: Veledrogerijama 200 milijuna kuna

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje isplatit će 200 milijuna kuna duga veledrogerijama za isporučene lijekove i medicinski materijal bolnicama, a razgovori o dugoročnom rješenju dugova se nastavljaju, izvijestio je ministar zdravstva Milan Kujundžić nakon sastanka s predstavnicima veledrogerija.
 

Od ukupno 200 milijuna kuna, 40-ak milijuna će ići na podmirenje dugova nekoliko bolnica - u Dubrovniku, Sisku, Vinkovcima i Virovitici, čiji se dugovi primiču razdoblju od tri godine te im prijeti ovrha, dok će 160 milijuna biti isplaćeno veledrogerijama prema izvršenosti posla pojedine bolnice, rekao je Kujundžić.

"Razgovarali smo i o dugoročnom planu, o našim očekivanjima što će se događati na prihodovnoj i rashodovnoj strani proračuna što se tiče sustava zdravstva, te su dogovoreni sljedeći sastanci, uključujući i Ministarstvo financija", izjavio je ministar zdravstva.

"To nam je dovoljno da premostimo jedan mjesec, rekao je Ivan Klobučar iz HUP-ove Koordinacije veledrogerija. Potvrdio je kako im je obećano da će sljedeći tjedan biti uplaćeno oko 200 milijuna kuna županijskim bolnicama koje najviše duguju veledrogerijama te da će se idućih sedam do 14 dana održati sastanak s ministrima financija i zdravstva koji će dati prijedlog srednjoročnog i dugoročnog održivog rješenja za dugove veledrogerijama koji su se popeli na 2,6 milijardi kuna", kazao je Klobučar.

Izvor: Hina / Vlada



Pisane vijesti | Zdravlje | Milan Kujundžić