Maček: Hrvatska će sutra dokazati ispunjavanje Akcijskog plana i punu suradnju

Sutrašnji sastanak premijera Ive Sanadera s glavnom haškom tužiteljicom Carlom del Ponte u Zagrebu pokazat će da Hrvatska ispunjava Akcijski plan za uhićenje Gotovine i da potpuno surađuje s Haškim sudom, izjavio je u srijedu glasnogovornik hrvatske Vlade.

ZAGREB, 1. lipnja 2005. (Hina) - Sutrašnji sastanak premijera Ive Sanadera s glavnom haškom tužiteljicom Carlom del Ponte u Zagrebu pokazat će da Hrvatska ispunjava Akcijski plan za uhićenje Gotovine i da potpuno surađuje s Haškim sudom, izjavio je u srijedu glasnogovornik hrvatske Vlade.

"Rezultati razgovora pokazat će da Hrvatska ispunjava točke Akcijskog plana i ostvaruje punu suradnju s Haškim sudom", izjavio je glasnogovornik Ratko Maček u telefonskom razgovoru za Hinu.

On je potvrdio da je premijer Sanader primio izviješće Protuobavještajne agencije (POA) o incidentu s navodnim uhićenjem Gotovine u Italiji, kojom je prilikom nađena torba s novinskim člancima o Gotovini i odjećom.

Glasnogovornik je izbjegao govoriti o izviješću iz Italije, te odbio komentirati optimističnu najavu predsjednika Republike Stjepana Mesića da će "Hrvatska nakon posjeta Del Ponte biti u sasvim drugačijoj poziciji nego danas".

Premijer Sanader je prilikom današnjeg posjeta Nacionalnoj i sveučilišnoj biblioteci u razgovoru s novinarima najavio da će o svemu izvijestiti hrvatsku javnost nakon sutrašnjeg sastanka s Del Ponte.

Sastanak hrvatskog premijera i haške tužiteljice zakazan je za 17 sati u Banskim dvorima, a u 18 bi trebala biti održana zajednička konferencija za novinare.



Pisane vijesti