Maček: isprika novinarima u ime Vlade zbog kašnjenja sjednice

Glasnogovornik Vlade Ratko Maček danas se ispričao novinarima koji prate sjednice Vlade zbog kašnjenja od oko sat i 40 minuta, te najavio da sjednice Vlade ubuduće neće kasniti.

ZAGREB, 28. ožujka 2007. (Hina) - Glasnogovornik Vlade Ratko Maček danas se ispričao novinarima koji prate sjednice Vlade zbog kašnjenja od oko sat i 40 minuta, te najavio da sjednice Vlade ubuduće neće kasniti.

"Naša isprika svima vama i ubuduće će svi sastanci čiji bi se termini odužili biti prekinuti kako bi sjednica Vlade mogla početi u zakazano vrijeme", kazao je Maček novinarima ispred Banskih dvora, jer su zbog kašnjenja novinari napustili novinarsku sobu u Vladi i nisu pratili sjednicu.

Novinari se, naime, već dulje vrijeme žale na kašnjenja Vladinih sjednica, a danas su, nakon što su sat i 40 minuta čekali njen početak, demonstrativno napustili novinarsku sobu, da bi uskoro i snimatelji, u trenutcima kada je Vlada počinjala sjednicu, izišli iz dvorane za sjednice.

U izjavi ispred Banskih dvora, Maček je kašnjenje početka sjednice opravdao objektivnim okolnostima, odnosno dužim trajanjem sastanka premijera Ive Sanadera sa sindikatima.

Naime, sastanak sa čelnicima sindikalnih središnjica potrajao je čak 45 minuta duže nego što je bilo predviđeno, a nakon toga je premijer nakratko primio potpredsjednika Svjetske banke za Europu i srednju Aziju Shigeo Katsu, objasnio je Maček.



Pisane vijesti