Medved: Posebni prioritet u gradu Zagrebu je završetak obnove od potresa

Slika /Vijesti/2023/Lipanj/01 lipnja/Fxc2EJFX0AEigE0.jpg

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, kao izaslanik predsjednika Vlade, nazočio je svečanoj sjednici zagrebačke Gradske skupštine koja je održana u povodu Dana grada Zagreba. U svome obraćanju i čestitki gradonačelniku, predsjedniku Skupštine, njihovim suradnicima i gradskim zastupnicima, istaknuo je želju za pojačanim fiskalnim kapacitetima i digitalnoj tranziciji.

„U narednom razdoblju prioritet je daljnje jačanje fiskalnih kapaciteta naših općina, gradova i županija, realizacija brojnih projekata za zelenu i digitalnu tranziciju Hrvatske. Posebni prioriteti su završetak procesa obnove od potresa“, poručio je Tomo Medved.

Na svečanoj sjednici Gradske skupštine dodijeljene su nagrade pojedincima za rad i zalaganje u protekloj godini. Medalju grada Zagreba dobilo je troje djelatnika osme policijske postaje Trnje za pomoć pri jednom porodu. Ukupno je 15 nagrada grada Zagreba brojnim pojedincima iz svijeta sporta, umjetnosti, znanosti, obrazovnim ustanovama, udrugama, među njima je i Hrvatski radio Šibenik.

Dan državnosti je reguliran zakonom, a Milanović ga ne poštuje

U razgovoru s novinarima, Medved se osvrnuo na jučerašnju proslavu Dana državnosti.

"Ako je Dan državnosti reguliran zakonom onda  je predsjednik Republike morao biti zajedno s Vladom. Slušali smo kojekakve izgovore. Dan državnosti objedinjuje zahvalu za sve one koji su dali svoj doprinos, prije svega hrvatskim braniteljima kojima se na taj dan klanjamo", rekao je potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Pisane vijesti | Tomo Medved