Medved: Uvjeren sam da će hrvatska Vlada realizirati predstavljeni program

Slika /Vijesti/2024/Svibanj/20 svibnja/Medved 1.jpg

Program Vlade premijera Plenkovića jasno oslikava programe i HDZ-a i Domovinskog pokreta, poručio je potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved nakon sjednice Predsjedništva HDZ-.a, naglasivši kako vjeruje da će nova hrvatska Vlada realizirati program koji je predstavila.

Dodao je kako je želja svih da u novom mandatu bude manje kriznog upravljanja i prirodnih katastrofa kakvih je, nažalost, bilo puno u protekle četiri godine.
 
Već na početku nove Vlade, podsjetio je Medved, zadržana je praksa utvrđivanja najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata. 
 
Podsjetio je i kako je u subotu obilježena obljetnica Bleiburške tragedije i Križnog puta, ponovno naglasivši kako je politika Vlade osuda svih totalitarnih režima - nacizma, fašizma i komunizma.
 
Veliki napori u razjašnjavanje istine o sudbini žrtava stradalih na križnim putevima
 
„Kada govorimo o žrtvama komunizma, naša Vlada u proteklih osam godina ulaže velike napore u razjašnjavanju istine o sudbini žrtava koje su stradale na križnim putevima”, rekao je Medved, dodavši da će tako nastaviti i ubuduće.
 
Osvrnuo se na proslavu 50 godina župe Svetog Duha u Novoj Bili gdje je tijekom Domovinskog rata bila formirana ratna bolnice u kojoj je liječeno tisuće ranjenika.
 
„Upravo zato, razgovarali smo o izgradnji memorijalnog centra kao iskaz zahvale medicinskom osoblju i svećenicima“, izjavio je Medved.
 
Očekujemo pobjedu na europskim izborima
 
Na novinarski upit o europskim izborima Medved je izrazio uvjerenje da će HDZ na tim izborima također biti relativni pobjednik, kao i na proteklim parlamentarnim.
 
Dodao je da su upoznati s time da je Dario Hrebak s Valterom Flegom u kampanji, no kazao je kako su  usmjereni na svoju kampanju i svoje programe.
 
Izvor: Hina / Vlada

Pisane vijesti | Tomo Medved