Medved: Vlada ulaže velike napore kako bi pronašla nestale

Ministar Medved istaknuo je da su po prvi puta u ovoj godini donijeli Zakon o osobama nestalim u Domovinskom ratu gdje su jasno i precizno definirali nadležnosti svih tijela i službi koje participiraju u tom procesu. 

Naglasio je da Vlada ulaže velike napore kako bi pronašla nestale. "Znamo i svjesni smo da to još uvijek nije dovoljno i da svaka obitelj željno iščekuje sudbinu svojih najmilijih, i to nam je prioritet svih prioriteta, na tom tragu nastavljamo i dalje raditi", poručio je Medved.

"Poklonimo se onima najboljima među nama, poklonimo se našim žrtvama u dostojanstvu, hodajmo danas u ovoj Koloni sjećanja s mislima na njih, na njihove obitelji, na njihove najdraže i neka ovi dani budu svima nama, našemu narodu vodilja i putokaz i kad nam je teško i kad smo u neizvjesnosti i kad tražimo ispravan put prisjetimo se ovih žrtava. I neka nam oni budu inspiracija, neka nam oni budu vodilja za daljnju izgradnju naše Domovine", kazao je ministar.

Podsjetio je kako je prije nekoliko dana Hrvatski sabor izglasao zakon gdje je 18. studeni proglašen Danom sjećanja na sve žrtve Domovinskog rata s posebnim pijetetom na žrtve Škabrnje i Vukovara. "Vjerujem da ćemo i tim činom omogućiti očuvanje i doprinos u kolektivnoj svijesti našega naroda da taj datum bude temelj izgradnje našega društva", istaknuo je.  

Na pitanje hoće li biti moguće da se danas ne spominje kampanja za predsjedničke izbore, na što je pozvao i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, Medved je rekao kako vjeruje da ćemo današnji dan posvetiti žrtvama i njihovim obiteljima. 

Izvor: Hina / Vlada

Pisane vijesti | Tomo Medved