Medved za HTV: Zastupnici Mosta zlorabili su poluinformacije i obmanjivali javnost

Slika /Vijesti/2023/Prosinac/13 prosinac/13.12.2023. Medved HTV.png

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved rekao je u središnjem Dnevniku HRT-a kako je sve iznenadila afera "Mreža" te da su svi šokirani i konsternirani. Dodao je da je to afera Mosta, a glavni cilj njihove, rekao je, medijsko-koruptivne operacije bio je HDZ. Do raspuštanja Sabora neće doći, poručio je.

Rekao je da je gotovo neshvatljivo do te mjere zlorabiti poziciju, kao što je to činio bivši savjetnik bivšeg ministra u Vladi.

Istaknuo je da akteri nisu članovi HDZ-a.

"HDZ je bio glavni cilj njihove medijsko-koruptivne operacije. Ovo je afera Mosta, čiji su zastupnici zlorabili te poluinformacije i obmanjivali javnost", rekao je.

Konstatirao je kako je predsjednik Vlade Andrej Plenković odmah reagirao, donio ispravnu odluku, jer je riječ o političkoj odgovornosti bivšeg ministra Davora Filipovića.

"Neshvatljivo je da se kao poseban savjetnik u ministarstvo dovede čovjek koji se upusti u tu razinu koruptivnih radnji, a upusti se i u političku djelatnost. Vjerujem da će ovo biti lekcija za ubuduće u izboru i nadzoru djelovanja osoblja u ministarstvima", rekao je ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Naglasio je da očekuje da se Most jasno izjasni na koji su način dolazili do ovih poluinformacija, a očekuje i konačan ishod o eventualnoj kaznenoj odgovornosti. 

Ustvrdio je da do raspuštanja Sabora neće doći. Poručuje kako bi se oporba trebala više pozabaviti radnjama kolega iz Mosta.

Resorno ministarstvo normalno funkcionira

Na pitanje utječe li ova afera na stabilnost Vlade i vladajuće koalicije, rekao je da su HDZ i vladajuća većina stabilni, a na svaku anomaliju i svaku aktivnost koja se kosi s normama odgovornog ponašanja, HDZ i predsjednik Vlade reagira odmah.

"To je jasna poruka svima da se ne dopušta odstupanja od pravila ponašanja koja zahtijevaju radna mjesta u Vladi i ministarstvima", ističe.

Očekuje, s obzirom na razmjere svega što je dosad bilo dostupno javnosti, da će se afera nastaviti, ali bitno je, kaže, da resorno ministarstvo normalno funkcionira.

Državni tajnik Bujanović je ovlaštena osoba za obavljanje poslova, a u sljedećem tjednu očekuje se da će se odrediti kandidat za novog ministra gospodarstva.

"O tome se razgovaralo na užem predsjedništvu stranke i predsjednik Vlade ima kandidata kojeg će uputiti kao kandidata Hrvatskom saboru na imenovanje", rekao je Tomo Medved.
 
Izvor: HTV / Vlada

Pisane vijesti | Branitelji | Tomo Medved