Milanović: Razgovarat ću s direktorom Gazproma ako dođe u Hrvatsku

Slika /Vijesti/2014/Srpanj/1 srpnja/Milanovic3_gof_010714.jpeg

Predsjednik Vlade Zoran Milanović izjavio je danas da će, ako direktor Gazproma dolazi u Hrvatsku, naći vremena primiti ga, no, istaknuo je, takvi se sastanci ne mogu dogovarati preko lobista i posrednika, nego službenim kanalima.

Zoran Milanović je rekao kako će vidjeti o čemu se tu konkretno radi. "Imamo ogranak Južnog toka koji je zapečaćena stvar. Nažalost, nismo dio Južnog toka jer je prošla Vlada to dosta ignorantski tretirala i odbila rusku stranu. Što se tiče istraživanja nafte i plina u Jadranu, vrlo rado, ali na to ima pravo svatko tko je spreman ući u koncesiju i za to platiti", rekao je premijer Milanović danas u Gunji. Ponovio je kako neće dopustiti da se Hrvatska pretvori u geopolitčki prostor nadmetanja između Rusa i Amerikanaca.

"Dakle, prema svima jednako kad je posao u pitanju", poručio je.

Komentirajući rezultate izbora za vukovarskoga gradonačelnika, na kojima je pobijedio Ivan Penava (HDZ), ocijenio je kako će sad ćirilica prestati biti tema te da će " vjerojatno i natpis na HDZ-u biti na ćirilici."

"Izbori su bili demokratski. Nije nijedan glas ukraden. Ako su ljudi došli autobusom, a imaju pravo glasa i sve je po zakonu, došli su autobusom", rekao je, dodajući kako od onih koji su "za dlaku dlake" dobili izbore očekuje da shvate posao odgovorno, a ne, kako je istaknuo, "huškački kako su se ponašali do sada". Poručio je da će se prava manjina u Vukovaru poštovati kao do sada jer za njih jamči hrvatska Vlada.

"Hrvatski zakoni će se provoditi, i to svatko, pa i oni koji su dobili izbore, mora shvatiti, ali sada očekujem i ovako i onako da potpuno promijene ploču. Sad će to prestati biti tema i sad će vjerojatno i natpis na HDZ-u biti na ćirilici. Sto posto", ustvrdio je Milanović.

 



Pisane vijesti | Govori i izjave