Milošević: Vlada pripremila sveobuhvatan paket mjera za pomoć građanima

Potpredsjednik Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava Boris Milošević izjavio je u utorak da je Vlada pripremila sveobuhvatan paket mjera za ublažavanje plinskog i strujnog udara na standard građana.

„Paket mjera je sveobuhvatan, obuhvaća pomoć i gospodarstvu i svim građanima, posebno određene mjere ciljaju na građane koji su socijalno ugroženi i jedan dio mjera usmjeren je na pomoć poljoprivrednicima”, kazao je Milošević u Banskim dvorima nakon koalicijskog sastanka.

Riječ o međuresornom paketu koji se pripremao dulje vrijeme, dodao je Milošević.

Istaknuo je da na koalicijskom sastanku nije bilo nikakvih disonanci te kako smatra da su ispunjena očekivanja koalicijskih partnera.

Vlada će mjere detaljno predstaviti u srijedu u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, najavio je.

O odluci Ustavnog suda

Koalicijski partneri također su primili na znanje odluku Ustavnog suda o covid potvrdama. Naime, Ustavni sud u utorak je odbio zahtjev 35 oporbenih saborskih zastupnika i prijedloge još 28 drugih podnositelja koji su tvrdili da uvođenje covid potvrda u javnom sektoru nije ustavno i zakonito.

„Odluka Ustavnog suda je na neki način bila očekivana jer svim smo bili za tu mjeru i smatrali je prikladnim u danom trenutku i epidemiološkoj situaciji, da ima razmjeran cilj da se zaštiti zdravlje građana”, rekao je Milošević.

Poručio je kako se očekuje da će epidemiološka situaciji iz tjedna u tjedan biti sve bolja te da će broj zaraženih padati pa da nove mjere neće biti ni potrebne.

Na novinarski upit je li bilo riječi o rekonstrukciji Vlade Milošević je kazao da to nije bila tema ni danas niti na ranijim sastancima.

Izvor: Hina/Vlada
 

Pisane vijesti