Ministar Erlić u Skradinu uručio ugovore vrijedne 2,8 milijuna eura

Slika /Vijesti/2023/Srpanj/15 srpnja/F0_XqlIXwAA8JLz.jpg

Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić uručio je danas, u Skradinu, 22 ugovora iz poziva Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije korisnicima Šibensko-kninske županije u ukupnom iznosu od 2,8 milijuna eura.

Uručeni ugovori su financirani iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice, Programa podrške regionalnom razvoju, Sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini u 2023. godini te Nacionalnog programa oporavka i otpornosti.
 
Dodijeljeni su ugovori za ukupno 22 projekta na području Šibensko-kninske županije, a većina ih se bavi uređenjem cesta, javnih površina, te sustava vodoopskrbe i odvodnje. Iznosi projekta kreću se od 6.914 eura do 1.300.000 eura.
 
Ministar Erlić potvrdio je trajnu brigu Vlade o slabije razvijenim područjima u kojima leži velik potencijal rasta ako ih se kvalitetno podupire.
 
“Vlada je ove godine putem nikad više nacionalnih programa, njih čak 9, osigurala preko 40 milijuna eura baš za područja s razvojnim izazovima. Nećemo odustati od toga da svaki stanovnik Hrvatske, u bilo kojem njenom dijelu, ima jednake životne uvjete“, poručio je ministar.
 
Događanju je prisustvovala i potpredsjednica Vlade Anja Šimpraga koja se složila s ministrom.
 
„Vlada pokazuje da je pravi partner i da kontinuirano vodi računa o tome da općine, gradovi i županije budu financijski osnaženi i stabilni“, kazala je Šimpraga.
 
Gradonačelnik Skradina Antonio Brajković istaknuo je važnost takvih programa kojima se omogućuje razvijanje jedinica lokalne samouprave.
 
„Najbitnija poruka je da možemo računati na konkretnu podršku Vlade“, rekao je Brajković.
 
Izvor: Hina

Pisane vijesti