Ministar Erlić uručio ugovore vrijedne više od pet milijuna eura

  • Slika /Vijesti/2023/Srpanj/07 srpnja/F0cHvb_WYAA2DwU.jpg

Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić u Pleternici je uručio više od pet milijuna eura vrijedne ugovore iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice i Programa podrške regionalnom razvoju jedinicama lokalne samouprave s područja sedam županija.

Prije svečanosti ministar je o korištenju sredstava europskih fondova u Požegi razgovarao sa županicom Požeško-slavonske županije Antonijom Jozić i tamošnjim gradonačelnicima i načelnicima općina.

U Požegi je obišao i "Požešku kuću", koja se realizira sredstvima EU kroz projekt Požeške bolte.

Uručio je ukupno 156 projekata koji će se realizirati tijekom 2023. i 2024. godine.

"Zadovoljni smo što će ovi projekti pomoći da se realizira čitav niz javnih, kulturnih i gospodarskih sadržaja. Vjerujem da će oni omogućiti da se podigne standard života. Kontinuirano razvijamo programe koji su od interesa za područja koja su ispod prosjeka razvijenosti Europske unije", rekao je Erlić.

Pleternica iz EU fondova do sada dobila više od 300 milijuna kuna

Grad Pleternica je iz EU fondova do sada dobio više od 300 milijuna kuna. "Ugovori iz programa održivog razvoja omogućavaju nam da preživimo i napravimo ulaganja u ruralnim prostorima koja su izuzetno važna za kvalitetu života naših sugrađana", rekla je nakon potpisivanja ugovora gradonačelnica Pleternice Marija Šarić. 

Općina Velika Kopanica (Brodsko-posavska županija) dobila je potporu od 25 tisuća eura. 

"Sredstva ćemo utrošiti za potrebe uređenja mjesnog doma u selu Kupina. Naša investicija je vrijedna oko 500 tisuća kuna", rekao je načelnik Ivan Meteš, dodajući da je novi prostor građen u skladu s potrebama stanovnika Kupine za zajedničkim javnim prostorom.

Požeško-slavonska županica Antonija Jozić istaknula je da je ta županija spremna i za korištenje sredstava i iz novog programskog razdoblja Europske unije i fonda za oporavak i razvoj.

Požeško-slavonska županija do sada je iz EU fondova dobila potpore u vrijednosti oko 250 milijuna eura.

Izvor: Hina/Vlada

Pisane vijesti