Ministar gospodarstva: Isplata plaća u Uljaniku mora biti dio međufinanciranja

Isplata plaća u Uljaniku mora biti dio pronalaska modela međufinanciranja do prihvaćanja programa restrukturiranja, u čemu uz Vladu mora sudjelovati izabrani strateški partner, izjavio je danas ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat.

Upitan za komentar nadanja sindikata da bi se na ročištu 26. veljače mogao izbjeći stečaj i pronaći način isplata plaća, ministar Horvat je, nakon potpisivanja sporazuma o suradnji na provedbi pojedinačnih jamstava za ruralni razvoj potpisanih između Hamag-Bicro-a i 16 financijskih institucija, rekao kako isplata plaća mora biti dio modela pronalaska izvora međufinanciranja dok se ne donese i u Europskoj komisiji usvoji program restrukturiranja.

"Oko 600 milijuna kuna, što je brojka o kojoj govorimo, moramo podijeliti sa strateškim partnerom. Očekujem informaciju ima li on vjerodostojni izvor financiranja, da bismo u Vladi mogli pristupiti sporazumu koji bi pronašao mogućnost da se isplati plaća, riješi velik dio dobavljača i nađe model završetka gradnje brodova koji pritišću državni proračun zbog državnih jamstava", rekao je ministar Horvat.

Ministar je jučer ustvrdio da izabrani strateški partner, Brodosplit, ubrzano traži način financiranja svoga 50-postotnoga udjela u restrukturiranju.

Izvor: Hina

Pisane vijesti