Ministar Kalmeta: 'Jadrolinija se sigurno neće privatizirati u idućih pet godina'

Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta ponovio je danas u Hrvatskom saboru da se Jadrolinija, najveći hrvatski brodar, sigurno neće privatizirati u idućih pet godina, a hoće li nakon toga naknadno će se razmatrati.

ZAGREB, 25. siječnja(Hina) - Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta ponovio je danas u Hrvatskom saboru da se Jadrolinija, najveći hrvatski brodar, sigurno neće privatizirati u idućih pet godina, a hoće li nakon toga naknadno će se razmatrati.

Kalmeta je SDP-ovoj zastupnici Ireni Ahel odgovorio da se Jadrolinija, usvoji li Sabor predloženi Zakon o prijevozu u linijskom pomorskom prometu, neće moći privatizirati sve dok se ne "koncesioniraju" sve pomorske linije, a rok za to je pet godina.

Nakon toga, hoće li se privatizirati i kada, predmet je daljnjih razmatranja, dodao je Kalmeta.

Premijer Ivo Sanader razveselio je PGS-ovca Nikolu Ivaniša najavom da će Vlada, bude li projekt financijski održiv i uistinu na najbolji način promovira Gorski kotar i Hrvatsku, dati prethodnu suglasnost na kandidaturu Gorskog kotara za domaćina zimske univerzijade 2011. ili 2013.

Vlada će, rekao je premijer, podržati svaku inicijativu koja pridonosi razvoju županija, ali o spomenutom projektu, kaže, još nije razmišljala jer nije došao na dnevni red.

Pozvao je Ivaniša i predstavnike Primorske-goranske županije da u Vladi prezentiraju projekt, a ako bude financijski održiv te bude velika promocija Gorskog kotara i Hrvatske, "učinit ću sve da mu Vlada da potporu".



Pisane vijesti