Ministar Panenić nakon sjednice: Vlada ne samo da je donijela Nacionalni program reformi, nego ga i provodi

Slika /Vijesti/Vijesti fotografije/svibanj/4 svibnja/DSC_3680.jpg

Ministar Panenić: Počeli smo smanjivanjem pritiska na poduzetnike putem smanjenja opterećenja u inspekcijskom nadzoru, a danas se za mjeru ukidanja pečata pokrenula procedura. Očekujem da će vrlo brzo završiti i već do kraja lipnja svi akti biti doneseni.

„Danas se vidi da Vlada ne samo da je donijela Nacionalni program reformi, nego ga i provodi“, kazao je nakon sjednice Vlade okupljenim novinarima ministar gospodarstva Tomislav Panenić. Rekao je da se, što se tiče Ministarstva gospodarstva, počelo smanjivanjem pritiska na poduzetnike putem smanjenja opterećenja u inspekcijskom nadzoru, a danas se za mjeru ukidanja pečata pokrenula procedura. „Očekujem da će procedura vrlo brzo završiti i već do kraja lipnja svi akti biti doneseni“, kazao je ministar. Također, naglasio je da Vlada ne samo da smanjuje opterećenje poduzetnicima, nego daje i punu potporu. „Danas je za novi natječaj upućen javni poziv,  radi se o 100 milijuna eura za istraživanje i razvoj“, rekao je ministar Panenić.

Što se tiče radne skupine za razdjelnike, ministar je kazao da je zaključeno da je bez kvalitetne analize nemoguće donijeti rješenje, ali da očekuje kako će za desetak dana analiza biti gotova. „Po prvim rezultatima doći će do ozbiljnih promjena, ali pričekajmo rezultate“, zamolio je na kraju.
 

Pisane vijesti | Govori i izjave | Uprava