Ministar Pavić u Šibeniku obišao radove na projektu ABC-a

"Šibenski Adriatic Business Centar (ABC) samo je jedan od primjera investicija koje će građanima i poduzetnicima biti na raspolaganju", kazao je u petak ministar regionalnog razvoja i fondova EU Marko Pavić nakon što je obišao radove na tom 20 milijuna kuna vrijednom projektu.

 Riječ je o projektu koji se u stopostotnom iznosu financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Projektom će se obnoviti poslovna zgrada s okolišem na prostoru bivše tvornice TLM-a.

 Zgrada na tri etaže, ukupne površine 1700 četvornih metara, trebala bi do kraja godine postati moderni poslovni centar u kojem će se poduzetnicima i regionalnim dionicima pružati usluge korištenja i najma prostora, informiranja, edukacije i savjetovanja u svim fazama poslovanja, te pripreme i provedbe projekata.

 Ministar Pavić je izrazio zadovoljstvo što je upravo Šibensko-kninsku odabrao za svoj prvi službeni posjet nekoj županiji, kojoj je na raspolaganju 1,6 milijardi kuna ugovorenih projekata, dok je za projekt ABC-a kazao kako je samo jedan od primjera investicija koje će građanima i poduzetnicima biti na raspolaganju.

 "Imali smo vrlo plodonosne sastanke i veselimo se daljnjoj suradnji i novoj financijskoj omotnici, u kojoj će sigurno biti izdašnih sredstava za Šibensko-kninsku županiju“, rekao je ministar Pavić.

 Župan Goran Pauk izrazio je nadu da će sličnih sastanaka biti i ubuduće.

 "Iskazali smo ministru neka naša viđenja što se tiče i apsorpcije, koja je takva da moramo kazati da smo zadovoljni. Upoznali smo ministra s nekim našim bitnim projektima i popričali smo malo o budućoj perspektivi, što mi ovdje očekujemo od nekih projekata koji stalno vise u smislu realizacije, a vezani su za poprilično velika financijska sredstva", kazao je Pauk.

(Izvor: HINA/Vlada)

 



Pisane vijesti